Стирофом-официален партньор на МОК Featured

Запознайте се с Dow Chemical Company – компанията дълголетник с младежки хъс и предприемчивост
Dow Chemical Company („Dow”) е основана през 1897 г. от Хърбърт Х. Дау в Мидланд, Мичиган. Днес Dow е водеща американска технологична компания в областта на химическата промишленост, полиетиленовите и селскостопански продукти. Производител е на над 3 200 продукта и технологии в 208 завода, разположени в 38 държави. Осигурява работа на около 50 000 служители в 168 страни. Мисията на Dow e чрез научни и технологични иновации постоянно да усъвършенства области, изключително важни за човешкия прогрес.
 
Dow е и компанията, която в продължение на над 30 години оказва неизменна подкрепа на Олимпийското движение, а през 2010 г. е обявена за негов официален световен партньор – наред с имена като Coca-Cola, General Electric, McDonald’s, Panasonic, Procter&Gamble, Samsung, Visa.
 
Като световен лидер в областта на химическата промишленост и иноватор в областта на устойчивото развитие, Dow предоставя много повече от финансова подкрепа на Олимпийското движение. Наред с това „Официалният химически и изолационен партньор” на Олимпийските и Параолимпийските игри допринася с водещи в индустрията експертен опит и иновации. И на тези, 22-ри поред Зимни олимпийски игри в Сочи, Русия, Dow изпълнява ролята си на важен съюзник при превръщането на общата визия за устойчиво развитие и глобално сътрудничество в реалност, ставайки техен официален „Въглероден партньор”. Те ще бъдат първите игри в олимпийската история с неутрален въглероден отпечатък (общото количество емисии парникови газове, което се отделя от организация, продукт или процес), причинен от пътуванията на зрители, медии и спортисти – при Сочи 2014 този ефект ще бъде компенсиран 100%. Прекият въглероден отпечатък на събитието пък ще бъде смекчен чрез прилагането на енергийно ефективни технологии и подобрено ниво на емисиите на парникови газове. Така ще се сведе до минимум въздействието от провеждането на игрите върху околната среда и климата.
 
Поемането на отговорност за своя въглероден отпечатък е от жизненоважно значение за успешното противодействие срещу измененията в климата. Скоро все повече компании ще публикуват своите CO2-баланси и ще предпиемат стъпки за компенсиране на въглеродния си отпечатък, а осъзнатият по въпросите за околната среда потребител ще разполага с още един критерий при избора си на продукт: опазването на климата.

На снимката: Зимният дворец Болшой в гр. Сочи, Русия

Високо-ефективните решения на Dow се използват в целия олимпийски парк Сочи и най-вече в Зимния дворец Болшой – едно от най-емблематичните съоръжения в него, предназначено за състезанията по хокей на лед. Работейки в тясно сътрудничество с изпълнителя на проекта, компанията осигури ред уникални решения, включително изолация и топлопреносни флуиди, ключ към създаването на енергийно ефективно, надеждно и дълготрайно ледено съоръжение.

Dow в България

В нашата страна гигантът Dow Chemical® е познат най-вече с небесносините си топлоизолационни платна от XPS (XPS – екструдиран пенополистирол): STYROFOAM®, които със своите изпитани качества реално осигуряват дълготраен температурен комфорт и намаляване на разхода на енергия.
На снимката: пакет синя топлоизолация STYROFOAM
Вече знаем: обитавайки нашите домове, ние използваме енергия за отопление и климатизация, топла вода, осветление, а все още в много сгради се губи голямо количество енергия поради неефективно строителство и влагане в него на некачествени материали. Загубата на енергия води до по-големи емисии на вредни парникови газове (като CO2) и замърсяващи частици. Това, обаче, ние можем и трябва да променим. Енергийната ефективност на съществуващите сгради следва да бъде значително подобрена чрез повишаване изолацията на външните стени и покривите, прекъсване на термомостовете, подмяна на дограмите на прозорците и вратите и достигане до функциониране на сградата при минимални и дори нулеви емисии на CO2. Реновирайки своя дом със синята топлоизолация на Dow, можем да намалим консумацията си на енергия с впечатляващите 92 % и да постигнем нулеви емисии CO2 (неутрален въглероден отпечатък). А когато вложим материала в новострояща се пасивна сграда, ще го направим със спокойствието, че залагаме на безкомпромисно качество, което е и истинският фактор за бързото възвръщане на вложените средства за топлоизолиране.

На снимката: затворената клетъчна структура на  топлоизолацията STYROFOAM

Затворена клетъчна структура и оттук – ниска стойност на водна абсорбция, изключителен коефициент на топлопроводимост, осигуряващ траен комфорт през всички сезони, отлична механична якост, паронепропускливост, устойчивост срещу гниене и ронене - тези важни за всеки „умен” топлоизолационен продукт характеристики доказано се запазват в продължение на целия му експлоатационен живот от над 50 години, независимо от климатичните и механичните въздействия, на които е подложен."ОРКИКЕМ ООД" е единствен вносител на STYROFOAM за България от 1994 г. Ще бъдем  щастливи да споделим с Вас своите опит и познания.
Rate this item
(0 votes)
Read 5285 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Мултибетон - Система за реновация

Отопление / Вентилация / Климатизация

Мултибетон - Система за реновация

СПОРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 20 МИЛИОНА ЖИЛИЩА В ЕВРОПА ЩЕ БЪДАТ РЕНОВИРАНИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ. МУЛТИБЕТОН има готови варианти за подово отопление при ремонт и реновация на стари сгради:

Read more

Без компромис с дограма от Jelovitca

Дограми

J&MengineeringLTDе представител за България на словенската фабрика JELOVICA - един от водещите производители в Европа на дървена дограма и сглобяеми еко-къщи, отличаващи се с високо качество, традиции, екологичност и енергийна ефективност. Всички продукти са изработени изцяло фабрично и са сертифицирани по съвременните Европейски стандарти. Вече 17 години заедно на българския пазар с реализирани около 80 000 м2 дървена дограма.

Read more

Стирофом – изолационни системи в основи

Изолации

Изолационни системи в основи 1. Къща със сутеренни/подземни етажи. 2. Къща без подземни етажи и помещения.

Read more

МУЛТИБЕТОН - показатели за качество

Отопление / Вентилация / Климатизация

МУЛТИБЕТОН - показатели за качество

Повече от 40 години МУЛТИБЕТОН е пионер в масовото производство на модерно подово отопление. Още през 1964 г. започва теоретичната разработка, изборът на материалите, строителната технология и проектирането на това подово отопление. Първият МУЛТИБЕТОН е монтиран през 1967 г. В края на 70-те години със системите МУЛТИБЕТОН са оборудвани повече от 100 000 самостоятелни жилища. От създаването си досега фирмата се управлява от същия собственик, чиито виждания не се ограничават само до икономически...

Read more

Топлоизолиране от Баумит за постигане на стандарт "пасивна къща"

Изолации

Топлоизолиране от Баумит за постигане на стандарт "пасивна къща"

Баумит за нулевоенергийната нова или санирана сграда Изграждането на пасивни къщи и такива с „почти нулево потребление на енергия” е все по-актуално сред държавите от Европейския съюз. Това поставя на дневен ред въпросите, свързани с новите технологични решения при изграждането на такъв тип сгради. В пълна сила това важи и за фасадните топлоизолационни системи – един от най-важните елементи на сградната обвивка, от изключително значение за пасивното пестене на топлинна енергия.

Read more

Стирофом-официален партньор на МОК

Изолации

Стирофом-официален партньор на МОК

Запознайте се с Dow Chemical Company – компанията дълголетник с младежки хъс и предприемчивост Dow Chemical Company („Dow”) е основана през 1897 г. от Хърбърт Х. Дау в Мидланд, Мичиган. Днес Dow е водеща американска технологична компания в областта на химическата промишленост, полиетиленовите и селскостопански продукти. Производител е на над 3 200 продукта и технологии в 208 завода, разположени в 38 държави. Осигурява работа на около 50 000 служители в 168 страни. Мисията на Dow e чрез научни и...

Read more

Безплатен каталог

  1. Теми
  2. Популярни

Абонирайте се за бюлетин

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Мултибетон - Система за р…

Мултибетон - Система за реновация

СПОРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 20 МИЛИОНА ЖИЛИЩА В ЕВРОПА ЩЕ БЪДАТ РЕНОВИРАНИ ПРЕЗ С...

Без компромис с дограма о…

J&MengineeringLTDе представител за България на словенската фабрика JELOVICA - един от во...

Trespa Meteon-авангардни …

Trespa Meteon-авангардни решения за вентилируеми фасади

От мечта към реалност Архитектурата ни предоставя възможност да мечтаем. Да прокарваме вр...

Вашият дом по програма за…

Вашият дом по програма за енергоефективни къщи от Ytong

Маршрутът към вашия Нов Дом 1.ИЗБОР НА ПРОЕКТ Харесайте проект за Вашия парцел Сключете ...

Зелени покриви от фирма „…

Зелени покриви от фирма „Index”

ПОКРИВ – ГРАДИНА - естетично и надеждно решение за плоски покрив Хидро и топлоизолационен д...

Двупластова битумна хидро…

Двупластова битумна хидроизолация за обърнат покрив с мембрани на фирма „Index”

ОБЪРНАТ ПОКРИВ – гарантирано дълготрайно решение за плоски покриви Хидро и топлоизолационен...

Съвременни енергоефективн…

Съвременни енергоефективни продукти за зидария и изолации

Чудите се от какво да бъдат направени стените на вашия дом? Искате да имате ниски сметки за ...

МУЛТИБЕТОН - показатели з…

МУЛТИБЕТОН - показатели за качество

Повече от 40 години МУЛТИБЕТОН е пионер в масовото производство на модерно подово отоплени...

Стирофом-официален партнь…

Стирофом-официален партньор на МОК

Запознайте се с Dow Chemical Company – компанията дълголетник с младежки хъс и предприемчиво...

Последвайте ни

Passive-PLUS.com е предназначен за всички, които планират или започват ремонтни дейности на съществуващи къщи и сгради или стартират строителство на нов дом.