Изпитвали ли сте удовлетворение от добре свършена работа? Ако да, значи разбирате как се почувствахме ние, Passive-PLUS.com, когато наша читателка се свърза с редакцията, заинтересувана от програмата „Вашият дом“ на дружеството „Ксела България“, производител на YTONG и на топлоизолационните плочи Multipor, за която съобщихме преди 3-4 месеца. Това беше наша цел и мечта – освен да Ви информираме, да бъдем и свързващото звено между Вас, нашите читатели, и фирмите от строителния сектор, които са в авангарда в използването на модерните строителни и енергийно-ефективни технологии. Разбира се, ние не само свързахме нашата читателка с фирма „Ксела“, но и присъствахме на срещата, зарадвани от възможността да бъдем част от това начинание. Надяваме се страните да стигнат до споразумение и след време да можем да Ви запознаем и с резултатите от сътрудничеството.

Румяна Ангелова има повече от 10-годишен опит в работата с архитекти, инвеститори и изпълнители на вентилирани фасади. Тя е представител на няколко фирми за фасадни решения и в една поредица ще ни разкаже за всяко от тях – какви са материалите, какви архитектурни възможности предлагат, кои големи архитекти работят с тях и кои сгради са изпълнени по съответния начин.

Инж. Янко Петков завършва Лесо-техническия университет в гр. София през 1996 г., специалност магистър по механична технология на дървесината.През 2008 г. създава фирма "J&M engineering", която ръководи и до днес. Фирмата е представител за България на словенската фирма за производство на дървена дограма JELOVICA. Дейността на "J&M engineering" се състои в консултации, проектиране, доставка, монтаж и поддръжка на дървена дограма, слънцезащити, интериорни врати и други решения, свързани с интериора и екстериора на сградите.През 17-годишната си практика реализира редица проекти с дървена дограма JELOVICA, като хотелски комплекс "Хелена ризорт" (сграда на годината 2004 г. и "Зелен медал" от Английския туроператор „Томсън“), комплекс "Сънсет Ризорт" – Поморие, Парк-хотел "Пирин", Сандански , жил. комплекс "Флора Парк"– София, "Гардения"– София, множество фамилни къщи по проекти на известни архитекти и др., с общ обем от около 80 000 м2 дограма.

Арх. Бисер Хантов е проектант от 1977 г., когато постъпва на работа в „СОФПРОЕКТ” в ателието на арх.Богдан Томалевски, под чието ръководство работи до 1989 г. През 1990 г. основава архитектурно бюро „КОНКУРЕНТ-90”, което ръководи  до днес. Проектите на „КОНКУРЕНТ-90” са в областите на жилищни, обществени и индустриални сгради. Бюрото е отличено с наградата „Сграда на годината” 2005 за хотелски комплекс  „Катарино” до гр. Разлог.  През 2012 г. „КОНКУРЕНТ-90“ печели национален конкурс за площад „Св.Неделя” в центъра на София. Проекти за еднофамилни сгради на КОНКУРЕНТ-90 са отличавани с различни награди. Бюрото има опит и с проектиране на социални жилища, реализирани по европейски програми.

Меглена Русенова има магистърска степен по право от УНСС и професионална квалификация “Програмиране и управление на проекти, финансирани от Европейския съюз” от Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. По покана на Американския Еврейски Комитет (AJC) и фондация „Фридрих Науман” през 2007 г. преминава обучение в САЩ по програма „Толерантност” за млади лидери от Източна Европа. Изпълнявала е функциите на заместник-председател на Българския червен кръст – Пловдив и главен координатор на сдружение „Юристи за граждански права”. Била е директор на Центъра за фирмен мениджмънт и юрист в адвокатска кантора „Базлянков, Станоев и Ташев”.

Проф. д-р инж. Димитър Назърски е бил ръководител на Катедра „Строителни материали и изолации“ на УАСГ. Специализирал е в областта на енергийната ефективност и топлоизолационните системи на сградите в университетите в Манчестър, Щутгарт и Хелзинки. Член е на Управителния съвет на Българската асоциация по изолации в строителството (БАИС). Участвал е в написването на пет учебника и учебни помагала по дисциплините „Строителни материали“ и „Строителни изолации“, два от които самостоятелно разработени.

Проф. д-р инж. Димитър Назърски е бил ръководител на Катедра „Строителни материали и изолации“ на УАСГ. Специализирал е в областта на енергийната ефективност и топлоизолационните системи на сградите в университетите в Манчестър, Щутгарт и Хелзинки. Член е на Управителния съвет на Българската асоциация по изолации в строителството. Участвал е в написването на пет учебника и учебни помагала по дисциплините „Строителни материали“ и „Строителни изолации“, два от които самостоятелно разработени.

Артус Файст е основател и собственик на МУЛТИБЕТОН – пионерът в масовото производство на модерно подово отопление. Първият МУЛТИБЕТОН е монтиран през 1967 г. В края на 70-те години със системите МУЛТИБЕТОН са оборудвани повече от 100 000 самостоятелни жилища. Компанията има над 20 представителства в Европа и Северна Африка.

Инженер и дизайнер, Гена Събева е основен двигател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) – неин инициатор, съучредител и настоящ председател. Учи интериорен и пространствен дизайн в Германия, Италия и България.

Page 1 of 2

Безплатен каталог

10-та международна конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“

  1. Теми
  2. Популярни

Абонирайте се за бюлетин

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Мултибетон - Система за р…

Мултибетон - Система за реновация

СПОРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 20 МИЛИОНА ЖИЛИЩА В ЕВРОПА ЩЕ БЪДАТ РЕНОВИРАНИ ПРЕЗ С...

Без компромис с дограма о…

J&MengineeringLTDе представител за България на словенската фабрика JELOVICA - един от во...

Trespa Meteon-авангардни …

Trespa Meteon-авангардни решения за вентилируеми фасади

От мечта към реалност Архитектурата ни предоставя възможност да мечтаем. Да прокарваме вр...

Вашият дом по програма за…

Вашият дом по програма за енергоефективни къщи от Ytong

Маршрутът към вашия Нов Дом 1.ИЗБОР НА ПРОЕКТ Харесайте проект за Вашия парцел Сключете ...

Зелени покриви от фирма „…

Зелени покриви от фирма „Index”

ПОКРИВ – ГРАДИНА - естетично и надеждно решение за плоски покрив Хидро и топлоизолационен д...

Двупластова битумна хидро…

Двупластова битумна хидроизолация за обърнат покрив с мембрани на фирма „Index”

ОБЪРНАТ ПОКРИВ – гарантирано дълготрайно решение за плоски покриви Хидро и топлоизолационен...

Съвременни енергоефективн…

Съвременни енергоефективни продукти за зидария и изолации

Чудите се от какво да бъдат направени стените на вашия дом? Искате да имате ниски сметки за ...

МУЛТИБЕТОН - показатели з…

МУЛТИБЕТОН - показатели за качество

Повече от 40 години МУЛТИБЕТОН е пионер в масовото производство на модерно подово отоплени...

Стирофом-официален партнь…

Стирофом-официален партньор на МОК

Запознайте се с Dow Chemical Company – компанията дълголетник с младежки хъс и предприемчиво...

Последвайте ни

Passive-PLUS.com е предназначен за всички, които планират или започват ремонтни дейности на съществуващи къщи и сгради или стартират строителство на нов дом.